Thursday, February 01, 2007

Carara

Carara je se eden od mnogih nacionalnih parkov tod okoli. Kar je pohvale vredno je to, da ti skoraj garantirajo, da bos videl rdecega makava, oz. po nase aro. Da prides tja se moras kar potruditi, priti nazaj v San Jose pa je se bolj mission impossible.
Direktno v Cararo ne pelje noben busek, se pa da nahecati soferja busa, ki pelje v sosednji Jaco, ka te vrze dol pri vhodu v park. Tocno to sva naredila. Ze vceraj sva na zloglasni Coca-Cola avtobusni postaji (meni se ni zdela nic kaj posebno nevarna) kupila dve karti za navse zgodaj -- ob 7.30. Po slabih treh urah premetavanja po sedezu so naju le spustili dol. V Carari je kao suh tropski gozd kar pomeni, da je zgalo kot pri norcih. Sva se na hitro pridruzila eni skupini Kanadcanov, ki so najeli vodica z odlicnim (40x) Swarovski teleskopom (na manfrotovem stojalu -- zgolj za poznavalce :), aja Tina ni bil skoraj nic obtolcen, pa ceprav je vsak dan v gozdu :))
Skratka spet vse polno zivali (brez vodica ne bi videl skoraj nobene). Kapucinke (tiste opice z belim frisom), are, morphoti (veliki modri metulji, ki se jih ne da slikat), martincki, iguane, ptici taki in drugacni...
From Leaf Frog

From Leaf Frog

From Leaf Frog

From Leaf Frog


Po dobrih dveh urah lomastenja po sumi je bilo ture konec. Sedaj je napocil tudi trenutek resnice - prvi avtobus v San Jose, ki bi se ga teoreticno dalo ustaviti (najbrz s taktiko skoci-pred-avtobus-in-divje-mahaj) je bil skoraj cez 4 ure. Ranger station je bil sicer sredi nicesar, nobene gostilne restavracje, nic. Vse bolj vroce... Sranje.

Zatekla sva se k skrajni opciji - preselila sva se v plocevinasto postajo za cesto in Damjana je dvignila kiklo. In nic. Sej ne, mal je mahala redkim avtom/pikupom/busom/buskom/tovornjakom. Ni bilo 13 minut, ko je ustavil en mali kamjoncek s hladilnikom in nama zadaj odprl vrata. Res je bilo mrzlo. Sej ne. Sem ga vprasal ce gre v San Jose in tip je pokimal. Zadetek v polno. Sva se bliskovito nabasala v hjundajca in smo picili. Seveda sva bila zelo zgovorna sopotnika in vonja je hitro minila. Prevoz direktno v central park.

From Leaf Frog

6 comments:

Anonymous said...

In kje je kaka slika are? Nič ne verjamem brez da vidim :).

Anonymous said...

jst bi pa metulcka. Ne verjamem, da se ga ne da slikat, dokler ne vidim. ;))))))

Anonymous said...

Ups... zdej vidim, da nej bi bila druga slika ara, sam a ni mal čudnih baru (neki črna čez krila)... a ste zihr, da ste aro vidl :)?

David, imaš kakšno sliko metulja iz butterfly gardna... kar podatkni jo, sej ne bojo vedl ;).

Unknown said...

Tina lahko bi vedela, da so sence na mocno osvetljenih delih slike problem - od tu tudi temna pega na sredini. Cez teleskop se ni dalo slikat, ker je imel premajhno kukalo za moj objektiv. Ja sem pa sigurn da je bila ara (in ni bila ena sama). Zadeva je kar ogromna in se je ne da zamenjat za kakega domacega Jakata.
Ce hocete morphota lahko dam gor en moder zmazek :)

Sash said...

Hej popotnika, kdaj se vračata?
David, upam da se nisi preveč zredu, da nauš opustil športnih dejavnosti. Rabim spodobnega nasprotnika.
Daj na net še kako sliko domačink. :-)

Unknown said...

Vracava se cez kako uro, v Benetke prispeva cez 24 ur.
Nekaj malega slik domacink imas na picasi (http://picasaweb.google.com/davidsakelsek/LeafFrog?pli=1). Bom se dal kako. Imam se par finih.