Friday, January 19, 2007

Vulkan, ki ga ni

Koncno je prisel cas za en tapravi vulkan. Arenal je eden od stirih aktivnih vulkanov v CR in edini, ki bruha lavo. Zadeva mimo katere ne mores it.
Iz ene res sumljive (pot do tja je bila se bolj sumljiva... :) postaje v San Joseju smo startali na dobre stiri ure dolgo pot v mestece La Fortuna. Pot se povzpe med neskoncne pasnike in cesta je vse bolj polna ovinkov. Skoraj kot doma, samo bolj hribovito in neprimerno vecje, plus palme in drugo tropsko drevje.

Arenal nas je pricakal zavit v nizko oblacnost, ki je potem vztrajala dlje kot mi :(. No vseeno smo ponoci videli lavo kako se 'kotali' po pobocju. Bomo pa nasli se kak drug vulkan, saj jih je polno.

Fortuna zvecer (v ozadju je Arenal, kolikor se ga pac vidi)
From Leaf Frog


Sicer pa imamo ogroooomno sobo, vsaj ene 60 kvadratov. Zjutraj po oknu trkajo ptici, ki jih je sicer vse polno na drevesu zraven. Tina jih je celo jutro 'streljala' s svojim 'topom'. Veselje je bilo nepopisno.
From Leaf Frog


Kolibri (v eni od gostiln v Fortuni)
From Leaf Frog


Smo sli zvecer tudi v ene vulkanske toplice z nevem koliko odprtimi bazeni z vrelo in malo manj vrelo vodo. Zvezd ni bilo je pa padal dez. Smo bili 2x mokri :)

2 comments:

Anonymous said...

Ti, in kako te vulkanske toplice. A to kej smrdi, al kako?

Anonymous said...

Vulkanske toplice izgledajo priblizno takole: res malo smrdi (v savni kjer majo direkt speljano vodo cez ene kamenje) drugace pa ni bilo nic vohat. Je pa voda malo prevroca da bi lahk karkoli pocel v bazenih. Dva bazena sta imela 68 stopinj celzija (ne farenhajtov) -> seveda ni bilo junaka ki bi sel v tako vodo....najbolj hladna voda je bila 30 stopinj. Drugace je ambijent strasansko lep samo je malo dezevalo. aja...pa pol poti okrog bazenov je napol blatnih (dez) pred bazeni p anobenih ociscevalcev nog :))) to je to.